Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2008 21:19 - Сигурни ли сте, че се намирате на „своето” работно място?
Автор: nova07 Категория: Бизнес   
Прочетен: 813 Коментари: 0 Гласове:
0



Предлагам Ви лесен начина да определите, дали работата, която работите е точно за Вас.

Методът е много лесен, но извънредно ефективен: трябва само да видите от какво сте се интересували, намирайки се на работното си място, през последните няколко месеца.

Прегледайте сайтовете, които сте си сложили във „фаворитс”, вижте какво точно сте търсили в интернет, какви книги и статии сте чели. Веднага ще определите темите, от които се интересувате най-много. Какъв извод да направите след това откритие? Това трябва да прецените сами. Можем само да предположим нещо:

Редовно преглеждани новини, новинарски канали и публикации. Логиката е следната: най-редовно и с най-голям интерес преглеждаме темите, които лично ни интересуват като източник на информация, помагаща нашето усъвършенстване или развитие.

Повече от ясно е, че ако редовно четете за развитието на рекламата по света, то и основният Ви професионален интерес е в тази област. Няма вероятност да не се интересувате от дизайн, ако повечето от четените и отбелязаните Ви публикации и новини са в тази област. И т.н.

Фаворитс. Това са нашите ценности. Когато отбелязваме някаква статия, то все едно, че казваме: „Не искам да загубя тази информация, тя още ще ми трябва”.

Например, ако един програмист няма нито една статия във „фаворитс”, посветена на програмирането, той ще бъде прав, ако ще каже: ”Нали вече съм програмист, защо са ми още статии?” Но, ако при това положение има купища отбелязани статии на темата „уеб дизайн”, то веднага личи, какво наистина го интересува. В случая програмирането е „в десета глуха” на служебните му интереси.

Основното предимство на този начин да оцените работното си място пред тестовете е в това, че показва реалното положение на нещата. Предположим, че сет специалист в областат на маркетинг. Попълвайки един тест, на въпрос „Обичате ли да четете професионални книги в областта на маркетинга?”, най-искрено можете да отговорите „Да” (нали, след като се замисляте, откривате, че тематиката би могла да бъде доста интересна за Вас). Но, ако нямате нито една отбелязана във „фаворитс” статия с тази тематика, значи интересът Ви е по-скоро абстрактно-пожелателен, но не и действителен. Значи трябва да се замислите, дали се намирате на „своето” работно място?



Тагове:   място,   намирате,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nova07
Категория: Бизнес
Прочетен: 59086
Постинги: 19
Коментари: 98
Гласове: 112
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930